Информация за състезателния ден

  Класирането е по време и по реда на пристигане на финала.
 

Стартови Номера

 
  • Всеки състезател ще има  номер  отговарящ на поста му в отбора ,той трябва да бъде поставен отпред на гърдите .

Лентата с чип

 
  • Всички отбори ще получат една лента  за предаване с електронни чипове.
  ekiden0916_0328
  • Всички първи постове на отборите ще стартират в състезанието заедно  в едно и също време – масов старт  с поставени ленти на гърдите.  Участниците  ще си предават  от пост на пост  лентата - това ще бъде  тяхната „палка“. Всеки бегач ще получи точно време  на пробяганата дистанция (пост). Последният  пост ще  пресече финалната линия с лентата - чип и целия отбор ще получи финално време.
 
  • Зоната за предаване ще бъде добре маркирана .Тя ще започне 20 метра преди Старт/Финала и ще завърши  20 метра след него. На 400 м. преди зоната за предаване ще има видима контрола, където състезателите ще могат да проследят движението на техните съотборници и ще имат възможност да се приготвят за приемане на щафетата. Моля, бъдете  внимателни при приемане и предаване на лентата , нека това да  бъде в маркираната зона . Също ви молим да бъдете учтиви и толерантни  към по-бързите  участници в Маратона . Препоръчително е  всички 6 участника от отбора да бъдат  с еднакви екипи (фланелки,шапки ,шорти)
 
  • За щафетите , чийто  пети постове  пресрочват контролното време и не са финиширали до 12.16 часа , то  следващите  шести постове на всички не финиширали пети постове   ще стартират в масов старт в 12.20 часа, като техните времена ще се добавят към общото време на отбора ,но ще бъдат класирани след всички финиширали   влезнали в контролното време.
     

       Пункт за съхраняване на личен багаж на участниците

   
  • гардеробБлизо до старт-финалната линия ще бъдат построени палатки за преобличане и съхраняване дрехите на      участниците в Ekiden  София  Маратон. Приемат се само пликове  раздадени от организаторите със специален стикер на състезанието. Организаторите не носят отговорност за оставени скъпи предмети и бижута.